De ingang van de hoevewinkel te Impe bevindt zich op de binnenkoer van de boerderij. U kunt er tal van ambachtelijke producten kopen zoals zachte/verse geitenkaas met verschillende kruiden, harde geitenkaas (natuur, Italiaanse mengeling en met fenegriek), yoghurt (natuur, met aardbei, appel en kaneel), platte kaas (natuur en met aardbei), vanille- en chocolade pudding, rijstpap, klaverdessert (combinatie van vanillepudding, platte kaas en yoghurt) halloumi, adcovaat en diverse smaken ijscrème. Bovendien is er ook ambachtelijke geitenmelkzeep.
Ter plaatse gemaakt
Alle producten worden uiteraard met verse gepasteuriseerde volle geitenmelk ter plaatse gemaakt. De winkel is open op :
- dinsdag 17 – 19 uur,
- zaterdag 14 – 18 uur
- zondag 10 – 12 uur
De openingsuren kunnen variëren naar gelang het seizoen. Actuele openingsuren kunt u steeds terugvinden op de facebookpagina : https://www.facebook.com/deklaverlochting.
Wil je geen tijd verliezen, kan je je bestelling op voorhand doorgeven (mailen of bellen). Jouw bestelling zal dan klaarstaan tijdens de openingsuren van de hoevewinkel.
Lekker en gezond
Geitenmelk is gezonder dan koemelk. Het is lichter verteerbaar en geeft minder vaak aanleiding tot overgevoeligheidsreacties en maag-darmklachten. Essentiële mineralen worden bovendien beter opgenomen uit geitenmelk. Een bepaald type eiwit in koemelk (A1 bèta-caseïne) waarvan sterk wordt vermoed dat het diabetes type 1 en coronaire hartziekte bevordert, vindt men niet terug in geitenmelk. Het is een goede bron van hoogwaardige eiwitten, goed afbreekbare middellange vetzuren (MCT’s), mineralen zoals ijzer, magnesium, fosfor en vitamines (vitamine A, B-complex, vitamine C en vitamine D).
Breng gerust een bezoekje aan de hoevewinkel van Klaverlochting in Impe!
WIL JE JE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK VERKLEINEN, BRENG DAN GERUST ZELF DOOSJES MEE OM DE KAAS(JES) IN TE LEGGEN.
HET MILIEU ZAL U DANKBAAR ZIJN !
ons assortiment
Zachte geitenkaas :
- natuur
- pesto (tuinkruiden en look)
- bruschetta (paprika en tomaat)
Lekker om op de boterham te smeren of op een toastje als aperitiefhapje
Harde geitenkaas :
- natuur
- Italiaanse mengeling (ui, knoflook, paprika, gember en mierikswortel)
- fenegriek (notensmaak; mensen met notenallergie kunnen toch van deze kaas genieten)
Heel lekker bij een glas wijn of bier .
Halloumi of grilkaas met bruschettakruiden.
Te bakken op de pan of in de oven (10 min op 180 ° C).
Heerlijk in een slaatje, wrap of als apertiefhapje
Yoghurt :
natuur, aardbei en appel & kaneel
Platte kaas :
natuur en aardbei
Desserts :
- vanille- en chocoladepudding
- rijstpap
- klaverdessert (cominatie van vanillepudding, platte kaas en yoghurt)
Hoeveijs in dozen om mee te nemen : vanille, chocolade, banaan, pistache, hazelnoot en cookies. Het hoeveijs wordt gemaakt van volle geitenmelk maar zonder room. Er worden plantaardige vezels gebruikt om de romige structuur na te bootsen. Het is dus niet alleen 'lijnvriendelijk' maar ook heel lekker ! Het is niet omdat je geen geitenkaas lust, dat je ook geen geitenijs zal lusten. Schimmelkazen en Brusselse stinkkaas worden tenslotte ook van koeienmelk gemaakt. Niet iedereen lust die kazen, maar lust wel ijs gemaakt van koeienmelk.
Advocaat obv. gecondenseerde geitenmelk, eigeel, suiker en alcohol 96 °
Vanaf de eerste zonnestralen openen we het zomerterras en kan je een ijsje komen eten op de boerderij terwijl de kinderen zich uitleven op de boerderij.
In de scheptoog zitten 18 verschillende smaken.
Artisanale geitenmelkzeep :
gebeurt het wel eens dat de huid na het wassen droog en strak aanvoelt ? Dan kan het zijn dat de zeep te hard is. De meeste commerciële zepen zitten vol met chemische ingrediënten (om beter te schuimen, om een hard stuk zeep te maken) en toevoeging van allerlei additieven en synthetische parfum, … Onze artisanale geitenmelkzeep is gemaakt van 100 % natuurlijke producten : olijfolie, geitenmelk, kokosolie, zoete amandelolie, castorolie en shea butter.